BETAone | Digital Agency
ЗАРЕЖДАНЕ

МОДЕРЕН ДИЗАЙН ЗА ОНЛАЙН МЕДИЯ С ИСТОРИЯ

Онлайн изданието Агрозона има сериозна история и многобройна аудитория. Известно е като една от най-четените медии за селското стопанство и хранителната индустрия в България.

Пред нас стоеше предизвикателството да направим ре-дизайн на уеб сайта, запазвайки цветовата гама и цялостното усещане, като едновременно с това модернизираме всички елементи и направим потребителското преживяване по-приятно.

Захващайки се с проекта, не осъзнавахме един основен проблем, скрит под повърхността – ядрото на сайта. Оказа се, че медията е с прекалено остаряло ядро, необновявани с години разширения, а всичко това бе разположено на неподходящ за проекта уеб сървър.

Наложи се изграждането на нов уеб сървър (VPS), специално проектиран за медията. Сигурно вече се досещате, че се наложи да създадем всичко от нулата, като след това се появи и ново предизвикателство – миграцията на всички над 45000 статии от стария, към новия сървър.

Е, в крайна сметка се справихме със всички предизвикателства (признаваме, не беше лесно), а медията вече е с нов, модерен, бърз и приятен дизайн.

КЛИЕНТ

agrozona.bg

ВРЕМЕ ЗА ИЗРАБОТКА

Дванадесет седмици